DA LI JE ODRŽAN SASTANAK PUTINA I DODIKA: Šta kaže Vukanović, a šta Ruska ambasada u BiH

 DA LI JE ODRŽAN SASTANAK PUTINA I DODIKA: Šta kaže Vukanović, a šta Ruska ambasada u BiH

Nezavisni zastupnik Nebojša Vukanović jučer je objavio tekst u kojem je iznio prilično intrigantnu tezu, da se sastanak člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom navodno uopće nije ni dogodio.

Svoju neobičnu tvrdnju obrazložio je time da se ni u jednom mediju nije pojavila fotografija ili videosnimak sa tog sastanka, iako su pojedini banjalučki mediji u delegaciji koja prati Dodika. Prema Vukanovićevom tekstu, sve fotografije koje su objavljene radi ilustrovanja vijesti o sastanku Dodika i Putina nastale su ranije, prilikom prethodnih susreta.

Također je spomenuo kako na zvaničnoj stranici predsjednika Rusije Kremlin.ru nije objavljena vijest da je ovaj sastanak upriličen. Vukanović čak tvrdi kako je Putin, u vrijeme kada je bilo predviđeno da se održi ovaj sastanak, navodno imao videokonferenciju sa jednim od ministara u ruskoj Vladi.

Međutim, iz Ambasade Rusije u našoj zemlji tvrde da se sastanak održao. Također su prokomentarisali i tvrdnje o izostanku bilo kakve službene informacije o ovom susretu, piše Oslobođenje.

“Susret se jeste održao. Uslovi informiranja o razgovorima predsjednika Rusije Vladimira Putina određuju se od administracije predsjednika Rusije”, rečeno nam je iz Ambasade Rusije u BiH.