BURNO U PARLAMENTU REPUBLIKE SRPSKE: Pokreće se zahtjev za smjenu Dodikove ministrice…

 BURNO U PARLAMENTU REPUBLIKE SRPSKE: Pokreće se zahtjev za smjenu Dodikove ministrice…

I dok s jedne strane Dodik i SNSD zamajavaju narod pričama o blokadi institucija BiH zbog navodne i lažne odbrane srpskih nacionalnih interesa, sa druge strane najviši funkcioneri krišom glasaju i odlučuju u institucijama BiH.

Tako je ministrica finansija RS-a Zora Vidović, na sjednici Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, kao ministrica finansija i član Upravnog odbora UIO BiH iz tog bh. entiteta, glasala za donošenje Odluke o kupovini poslovnog prostora u centru Banjaluke od Mileta Radišića, kuma Milorada Dodika, i da se za to planiraju sredstava u Budžetu Vijeća ministara BiH za narednu 2022. godinu.

Učestvovanje u radu Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, kao i glasanje za sramnu Odluku da se baci 100 miliona maraka za zgradu kako bi Dodik, Čović i tajkuni preko kumova dodatno milionima napunili džepove, je drsko i sramno, te predstavlja izdaju i grubo kršenje Odluka Narodne skupštine Republike Srpske koje su usvojene na Posebnoj sjednici kada je odlučeno da se do daljeg ne učestvuje i ne glasa u Zajedničkim institucijama BiH, tvrdi zastupnik Nebojša Vukanović.

-Zbog toga ću, uz zahtjev za smjenu potpredsjendika Narodne skupštine Denisa Šulića, koji je na Dnevnom redu Narodne skupštine Republike Srpske, tražiti i smjenu Zore Vidović zbog kršenja Odluka i zakona, poručuje Vukanović.

-Neka se Zora Vidović, ali i Višković, Natalija Trivić i ostali ministri, dobro pripreme za narednu sjednicu, koja počinje u utorak, i nadam se da neće po običaju uteći i ćutati, jer je to uzaludno, neće pobjeći od istine i pravde koja je spora ali dostižna, najavio je Vukanović.