BISERA TURKOVIĆ ODGOVORILA NA PRIMITIVIZAM PREDSJEDNIKA RS-a: “Da li je ovo Dodik koji se promijenio i koji je korektan”

 BISERA TURKOVIĆ ODGOVORILA NA PRIMITIVIZAM PREDSJEDNIKA RS-a: “Da li je ovo Dodik koji se promijenio i koji je korektan”

Da li je ovo Dodik koji se promijenio i koji je korektan, upitala je ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković nakon što je lider SNSD-a i predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik sramno poručio kako joj je “svaka za šamara”.

Turković je poručila kako na njeno pitanje trebaju odgovoriti oni koji Dodika ohrabruju, “koji mu popuštaju i koji ga jačaju dok aktivno radi na rušenju države, otima državnu imovinu, najavljuje secesiju i nagrađuje Vladimira Putina”.

Šefica diplomatije BiH poručila je lideru SNSD-a kako bahatost i prijetnje fizičkim nasiljem neće je uplašiti…

“Nisu me uplašili ni snažniji neprijatelji, protiv kojih sam se borila i koji su odavno na smetljištu historije. Ali, sramotna je šutnja onih koji su očito spremni prešutjeti i dozvoliti ponižavanje BiH”, dodala je Turković.

Podsjećamo, Dodik je danas sramno prokomentarisao reakciju Bisere Turković i njene riječi da je “šamar cijelom svijetu” njegov potez da uruči orden RS-a ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, glavnom krivcu ruske agresije na Ukrajinu.

“Postoji izreka kao da je nastala zbog nje. Svaka joj je za šamara”, rekao je lider SNSD-a, prenosi RTRS.