Aleksandar Vulin: Za rat dovoljna jedna budala

 Aleksandar Vulin: Za rat dovoljna jedna budala

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin gostujući na TV Prva rekao je da helikopteri “imaju pravo da nadlijeću gdje god žele iznad teritorije Srbije”.

Dodao je kako je za mir potrebno bar dvoje, a za rat je dovoljno da imate jednu budalu. “Bojim se da mi tu budalu imamo sa druge strane”, zaključio je Vulin.
On je rekao da imamo razlog da građani Srbije budu zabrinuti.

-Ljudi koji vode Prištinu su velike kukavice, a od njih možete sve da očekujete, kazao je Vulin.
Dodao je da Srbija zna šta hoće i da vrlo jasno zna šta neće.

-Vidjeli su da su Srbi jedinstveni, oni ne znaju šta da rade, nasilje ne može da prođe. Srbi na Kosovu nisu sami, sada mora da se pregovara, poručio je Aleksandar Vulin.

Prvi čovjek srbijanske policije je ocijenio kako Priština mora da povuče sljedeći korak.
-Ja se pitam šta je alternativa EU, o tome treba da razmišljamo. Oni su očigledno pokazali da od njih nema ništa, njihov potpis ne vrijedi ništa. Ovdje se postavlja pitanje da li EU ima bilo kakav kredibilitet da nastavi sa razgovorima, da li može da bude pokrovitelj naših razgovora, ako se njen potpis ne poštuje.

Nisam siguran ko koga ovdje ne poštuje. Da li Kurti EU, ili EU samu sebe, nisam siguran”, kazao je Aleksandar Vulin, javlja B92. Rekao je da ga zanima Briselski sporazum.

-Zanima me Briselski sporazum, želim da nam se kaže da li Briselski sporazum ne postoji, a ako ne postoji, onda mnoge druge stvari ne postoje, zaključio je Vulin.

Na kraju je naveo kako je Vučić jasno rekao EU “imate mjesec dana, smislite da li postoji ili ne”.