ALEKSANDAR VUČIĆ NOVOM IZJAVOM ZABRINUO REGIJU: “Situacija na Balkanu teška, borit ću se za…”

 ALEKSANDAR VUČIĆ NOVOM IZJAVOM ZABRINUO REGIJU: “Situacija na Balkanu teška, borit ću se za…”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zabrinut zbog teške situacije na Balkanu i da je zato za njega važan predstojeći susret sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom planiran za 25. novembar.

Vučić je u intervjuu za YouTube kanal “Solovjev live” rekao da će se boriti za mir praktično po svaku cijenu, prenosi agencija “RIA Novosti”.

“Imam veliki strah pred budućnošću. I zato mi je, između ostalog, važan susret sa Putinom. Boriću se za mir praktično po svaku cijenu, ali situacija nije laka”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje o mogućosti rata u regionu.

On je dodao da se boji da bi sve drugo što bi mogao da kaže bilo samo dolivanje ulja na vatru i da bi ljudi to mogli pogrešno da protumače.

“Zato ću samo reći da je situacija ozbiljna, nije laka, teška je, bez sumnje”, rekao je Vučić.

Govoreći o vojnoj saradnji Rusije i Srbije, Vučić je rekao da je ona odlična i da Beograd dobija savremenu opremu iz Ruske Federacije po korektnim cijenama.

Vučić je istakao da je Vojska Srbije danas mnogo jača nego što je bila, zahvaljujući i ogromnoj podršci i pomoći ruskog predsjednika.

On je naveo da Srbija želi da ima ruski PVO sistem S-400, ali da to još ne može sebi da priušti.

Predsjednik Srbije kaže da će njegov predstojeći susret sa Putinom biti 19. po redu u posljednjih sedam godina, na čemu mu je veoma zahvalan.

“Koliko je energije uložio u odnose sa Srbijom. Beskrajno mu hvala na tome, mi to veoma cijenimo”, istakao je Vučić.

Dijelovi intervjua predsjednika Srbije za YouTube kanal “Solovjev live” danas su prikazani na Televiziji “Rusija 1” i na platformi “Smotrim”.