ALEKSANDAR VUČIĆ IZ DUBAIJA NAPAO HRVATSKU: “Ovo su brutalne laži, Srbija neće da se trese od straha”

 ALEKSANDAR VUČIĆ IZ DUBAIJA NAPAO HRVATSKU: “Ovo su brutalne laži, Srbija neće da se trese od straha”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su se u hrvatskim medijima pojavile “notorne laži” o njemu i Srbiji, a da se zapravo iza svega toga krije želja Hrvatske da Srbija bude slaba i poslušna, jer im takva više odgovara, ali da takvu Srbiju neće dočekati.

-Vidio sam kliping hrvatskih medija, to su takve notorne laži da ne možete da se ne nasmijete. Najviše me je nasmijao moj ultimatum NATO-u. Oni brutalno lažu šta sam rekao, nisu ništa izvukli iz konteksta. Lažu sebe, ne znam zašto, izgleda da više ne mogu da podnesu Srbiju, rekao je Vučić za TV Pink.

On je kazao da je razlog za to što je Hrvatska imala ulogu dominante sile na Balkanu, dok je Srbija bila slaba, ponizna, a svi koji su bili na vlasti od 2000. godine nisu obilježavali “Oluju”, nisu govorili o Jasenovcu, a kamoli da naprave film, već su se ulizivali, što je, kaže, bio beskonačni krug besmisla i sramote za naš narod.

Vučić je poručio da Srbija želi dobre odnose sa Hrvatskom, ali ne onako kako su ih oni zamislili.

-Svi su čuli da sam ja rekao da prvo molimo Albance i ROSU da ne pokušavaju da naprave pogrom nad našim stanovništvom, i nisu pokušali. Nije bilo potrebe da mi intervenišemo. Onda sam rekao, ako se to desi, dat ćemo 24 sata NATO-u da ih umiri, a nije se ništa desilo, pa nije bilo potrebe ni NATO da reaguje.

A zatim sam rekao tek ako ni oni ne reaguju, Srbija će da zaštiti svoj narod. A, oni su za to što sam precizno rekao, napisali – Vučić dao ultimatum NATO 24 sata da se povuče, konstatovao je predsjednik Srbije.

Na to, kaže, može samo da se zapita zar ih nije bar malo sramota kada to napišu i što toliko lažu.

-Naravno da ih nije sramota i nastavit će sa tim. Oni u svakom zaključku kažu da je Hrvatskoj potrebna drugačija, tobože evropska Srbija, a ustvari im je potrebna slaba, poslušnička, ponizna Srbija. A, takvu Srbiju neće dočekati, poručio je Vučić.

Dodao je da u Hrvatskoj valjda misle da se on “trese od straha” šta će mu iz te zemlje reći na Samitu u Sloveniji, pred Angelom Merkel ili Emanuelom Makronom.

-Da li stvarno vjeruju da ih se neko plaši. Misle da nas zaustave neotvaranjem poglavlja. Da, i? Da nećemo umrijeti od gladi? Neće nam zemlja propasti zbog toga. Reći ćemo da nam je žao što ne razumijete šta smo sve uradili, ali nastavit ćemo da se borimo, ali ne i da zemlju ponižavamo zbog vas, rekao je Vučić.