ABDULAH SIDRAN DIREKTNO: “Bošnjačkim političarima zabraniti pregovaranje s rušiteljima Bosne…”

 ABDULAH SIDRAN DIREKTNO: “Bošnjačkim političarima zabraniti pregovaranje s rušiteljima Bosne…”

Akademik Abdulah Sidran (77), ugledni pjesnik, pisac i scenarista, u više navrata je javno upozoravao na opasne procese u kojima se nalazi država Bosna i Hercegovina.

Sidran, naime, godinama ukazuje kako bi svakom pismenom čovjeku trebalo biti jasno da rat protiv BiH nikada nije prestao, promijenila su se sredstva ratovanja i bojno polje.

Nakon što je prošlog mjeseca komentirao blokadu institucija od strane predstavnika Srba, koji na taj način “terorišu” Bosnu i Hercegovinu, sada se osvrnuo i na najave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o obnavljanju srpsko-bošnjačkog dijaloga, a ne Srbije i Bosne i Hercegovine, dvije suverene i nezavisne države, Sidran je sada na Facebooku napisao:

-Bošnjačkim političarima mora se zabraniti bilo kakvo pregovaranje s rušiteljima Bosne – izvan nadležnih državnih institucija.

Podsjetimo, Vučić je najavio susret sa Bakirom Izetbegovićem, liderom Stranke demokratske akcije (SDA) i predsjedavajućim Doma naroda Bosne i Hercegovine.

Osvrnuvši se, također, na sinoćnje poruke člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i srbijanskog predsjednika nakon susreta u Beogradu, Sidran je, također, zabilježio.

-Neka se ljuti ko god hoće ali nama naše iskustvo kazuje da rat priprema onaj koji najglasnije i najviše priča o miru.